Nyt projekt med LeveVenner

Et nyt projekt, LeveVenner, giver flere muligheder for, at borgere med en kognitiv funktionsnedsættelse kan få gode oplevelser i fællesskab med frivillige.

 

levevenner 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En tur med letbanen, en film i biografen eller en koncert med et lokalt kor. Et nyt projekt, LeveVenner, giver flere muligheder for, at borgere med en kognitiv funktionsnedsættelse kan få gode oplevelser i fællesskab med frivillige.

 

- Projekt LeveVenner handler om at skabe en kontakt mellem mennesker med funktionsnedsættelse og frivillige, der sammen kan deltage i forskellige aktiviteter, uden at der behøver at være pædagogisk personale til stede. Det giver borgerne nogle muligheder for at få en bedre livskvalitet og komme mere ud, fortæller projektleder Astrid Marie Nielsen.

 

Et samarbejde med støtte

Projektet er et samarbejde mellem landsorganisationen LEV og Odder Kommune, og det er støttet med en halv mio. kr. fra Socialministeriet.

- Projektet er et interessant samspil mellem kommunen og LEV. Det er ikke en besparelse, men et ekstra tilbud til borgerne om at komme ud og få nogle flere oplevelser sammen med frivillige. Vi håber at både frivillige og borgere med funktionsnedsættelse får noget ud af at være sammen, siger Tom Møller Jensen, der er formand for LEV Odder/Samsø og projektmedarbejder.

Han understreger, at der bliver lavet et samspil, sådan at den frivillige og borgeren med funktionsnedsættelse har nogle interesser sammen.

- Vi kalder det håndholdt ledsagelse, siger han.

 

Et supplement til kommunens indsats

Projektet er henvendt til borgerere, der modtager støtte efter servicelovens § 85. Det vil sige personer, der har behov for støtte på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer. Det er både borgere i eget hjem og borgere, der er tilknyttet Bostedet Åhusene, Fabos eller Krogen.

 

Birthe Egholm, der er leder af Bo og beskæftigelsesområdet på fabos og i Åhusene, er projektansvarlig for LeveVenner. Hun understreger, at projektet er et supplement til kommunens indsat og ikke i stedet for.

- Vi kan være med til at skabe rammen om det gode liv gennem projekt LeveVenner. Det at kunne bevæge sig ud i byen og være sammen med andre har stor betydning. Man får muligheder for nye relationer. På den måde er det et supplement til den indsats som medarbejdere gør hver dag, siger hun.

 

I Odder Kommune arbejder man som mange andre kommuner med aktivt medborgerskabet. Projekt LeveVenner er i helt tråd med det, fortæller Birthe Egholm:

Det gælder både for borgeren, der er med i projektet, og den frivillige, at man får mulighed for at tage aktiv del i samfundet og bidrage, siger Birthe Egholm.

 

Kom med i fællesskabet

Direktør for social og sundhed i Odder Kommune, Jette Lorenzen, glæder sig over projektet:

- Det giver borgere med funktionsnedsættelse flere muligheder for at deltage i nogle af de mange aktiviteter i byen og være en del af fællesskabet. Det, synes jeg, er rigtigt godt. Og samtidig er jeg sikker på, at der også er nogle af de frivillige, der får nogle gode oplevelser og nogle nye perspektiver. Så det er et projekt, jeg er stolt af, siger Jette Lorenzen.

 

Projekt Levevenner er fra den 1. september 2017 til den 1. maj 2018. Har man lyst til at være med, eller vide mere kan man kontakte Astrid Marie Nielsen eller Tom Møller Jensen. De kan træffes hver mandag i togvognen bag Pakhuset kl. 13-15. Man kan også kontakte dem på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..